Illustration: Hænder holder jordklode
Illustration: Hænder holder jordklode

AT 2017 - Menneskets forhold til naturen

Mangler du idéer til din AT opgave? Eller har du brug for korte fakta, eller uddybende artikler om dit emne? Så har vi samlet en række relevante links til emnelister og artikelbaser.

Få inspiration til emnet
Temaet menneskets forhold til naturen byder på en lang række emner, fra betydningen af USA's nu manglende klimapolitik, til hvordan vi ser kroppen som identitetsskabende.
Se forslag til emner du kan skrive om, og hvilke fag der er oplagt at bruge til dem her: 100 emner til AT 2017 

Forlaget Coloumbus har lavet en artikel med forslag til emner og litteratur indenfor samfundsfag, historie, engelsk, erhvervsøkonomi og psykologi.

Videnskab.dk har samlet en række videnskabelige artikler indenfor årets AT tema, som du kan bruge til inspiration, bl.a. om den bæredygtige livsstils fordele og ulemper, truede dyrearter og rumforskning. 

Også i skønlitteraturen er forholdet mellem mennesket og naturen et velkendt tema. Uanset om naturen betragtes som noget der skal inddæmmes, tæmmes og kultiveres, eller som en organisme vi selv er en del af, så er vi alle prisgivet naturens kræfter. Litteratursiden har samlet en liste over skønlitterære værker du måske kan bruge.

Det teologiske fakultet på Københavns Universitet har igen i år samlet en række idéer til årets AT tema, set i et religiøst, filosofisk, samfundsfagligt og historisk perspektiv.

Faktalinks artikelbase er god at få idéer fra, fordi de både giver overblik og dybdegående information. Se Faktalinks artikel om årets AT-emne her. Hver artikel begynder med en introduktion til emnet, hvorefter der dykkes dybere ned i stoffet med debat og perspektivering. Ofte har artiklerne også tilknyttet små forklarende videoer med fx forskere. Alle artikler afsluttes med en liste over kildehenvisninger og links.

I Global Issues in Context kan du hente inspiration i globale problemstillinger, fx turisme og økoturisme, global opvarmning eller hvalfangst. Artiklerne er på engelsk.

Er du mere interesseret i samfundsspørgsmål kan du bruge Student Ressources in Context, hvor du bl.a. kan læse om kloning, LGBTQ rettigheder eller fedme. Artiklerne er på engelsk.

Lav din problemformulering
Når du har fundet på et emne skal du skrive en problemformulering. Den kan du finde inspiration til på EMU Danmarks læringsportal, hvor fagredaktørerne giver deres bud på nogle problemstillinger til de forskellige fag.

Bogen "Find viden: Informationssøgning for de gymnasiale uddannelser" skrevet af Trine Toft kan hjælpe dig med at skrive din problemformulering og giver dig gode råd til hvordan du søger mest effektivt, ved at begrænse din søgning så du kun får den mest relevante information.

Tal og fakta
Har du fundet dit emne, og har brug for at få styr på nogle af de kolde fakta, så kan du finde hjælp i artikelbasen Europa World Plus. Her står informationer om verdens lande, fx kort, befolkningstal, og landbrugs- og turismestatistikker. Artiklerne er på engelsk.  

Gå i dybden
Har du brug for at gå mere i dybden med dit emne, så kan du også finde videnskabelige artikler (på engelsk) i Science in Context. Artiklerne er emneopdelt, så der fx er en artikel om DNA under emnet Kemi.

Brug for mere?
Se vores side til Studerende og elever 

Links